Mina FPV Spots – Salem

Tänkte så att säga sätt Salem på kartan, jag har några små favoriter här hemma. 🙂 Det är lite samma problem som det antagligen är precis överallt, folk med hundar (och inte sällan hästar) tycker att det är trevligt när det är sol och vackert ute. Så bra flygdagar sammanfaller, inte helt oväntat, med folk som kanske rör sig på samma ställen.

The taggbuske of DEATH!

Trevlig ställe med en liten bänk att sitta på. Lite fint så där med gamla träd som ligger ner, buskar, träd och sånt att flyga runt. Man kan göra det så komplicerat man vill tror jag. Det är någon gammal gård eller så, så det är lite grejer på marken.

 

Bossar:

Björken: En ond björk som är min nemesis, den har tagit många kameralinser, den har snärjt lill-Quaddis med sina läskiga bladfingrar många gånger.
Taggbusken: Tänkte som ändå mer nybörjare att jag lite coolt skulle flippa över kullen i mitten, som inte är en kulle utan en gigantisk taggbuske. Tog ett par timmar, hittade taggar i kroppen ett par veckor senare. (på riktigt, ingen överdrift)
Kärret: På våren är det vatten typ mitt i, det brukar man se när man kommer högt och dyker rätt ner och kan lätt få lite panik, stay cool gör någon fancy manöver för att undvika. 🙂

Klipp: https://www.youtube.com/watch?v=FDSRpf0GiCY

In the mitten of the roads

Liten park som ligger precis vid motorvägsavfarten i Salem. Finns bänkar att sitta på. Det är mellan två vägar, det är ganska trångt och det är gångväg som går igenom. Så man får ha lite koll så man inte får en platt quad, arga tanter med drönarformade sår i pannan och så. Men annars är det ett fint ställe som är roligt att flyga på.

 

Bossar:

Hästar, Bilar och Joggare: Det är folk som rör sig där, men har man bara så pass mycket skillz att man kan hålla sig i själva parken är det inga problem.
Afroträden: Det är antagligen inte det botaniska ordet för den typen av träd, men de är täta och nästan klotrunda, fastnar man kan det vara trixigt att komma åt sin lilla vän.

Terrordome

Det kan ibland vara folk som skjuter mer eller mindre vilt på flygplatsen här, det är ju obehagligt, men det är oftast tomt och då är det ett rätt skoj ställe att flyga på. Det är alltså en skjutbana. Man får kollar lite omkring sig först bara, konstigt nog låter inte de som skjuter hela tiden. OCH, de har vapen så man ska nog inte irritera dem typ… :/

 

Bossar:

Folk med vapen: Det är folk med bössor som vistas där, så man får kolla dem, eller gömma sig i närheten och se dem börja skjuta vill efter kwadden, det kan kosta dig en quad, men det kan också bli ett episkt klipp. Ok, kanske låt bli. 🙂 
Hus, containrar etc. Förutom soft targets med vapen så är det rätt hårda saker att krocka med och det är ju skoj att smyga nära och fort så… Värt det! 😀

Klipp: https://www.youtube.com/watch?v=xufcDIt5yyg

Sheep thrills

Söderby gravfält, som lustigt nog är en plats där quadrocopterpiloter redan på bronsålder begravde drönare fallna från himmelen, därav namnet. 
Jag är inte jättebra på historia.

 

Bossar:

Folk med hund och folk som behöver bli av med att par kilo: Det är ett populärt område att promenera på och rasta hundar. Det är få som tar sig dit utan bil, så man kan kolla parkeringen för att se om det folk där.
Får. Det är tyvärr en fårhage på sommaren, det gör att det är kort gräs, och på alla sätt ett bra ställe att flyga på, men det brukar vara bäst på våren, tidiga sommaren och på hösten när de inte är där.

The grusgrop of, äh, det är en grusgrop bara.

Det är något så konstigt som en nerlagd grusgrop. Det är i princip bara en mycket stor yta som är tom. Jag har själv inte flugit så mycket race/fpv där, men det var ett strålande ställe att lära sig flyga Phantom och köra lite LOS när man var HELT rookie, finns mycket yta att misslycka på innan man träffar nåt. 

 

Bossar:

Grus: Det är grus, sand och stenar där, bara landningar gör att man lätt kan få skit i maskineriet.
Folk som promenerar, kör cross etc: också ett ställe där folk promenerar, inte ofta, men det dyker upp lite folk. De ser ju att man håller på och brukar hålla avstånd eller kommer och fråga nyfiket.